Новина

Vilhelm Parfumerie: сприйняття світу крізь призму креативності

Синестезія – феномен, при якому відчуття, що сприймаються одним органом, також виявляються в іншому. Такі люди можуть бачити аромати, слухати кольори.

Історія нішевого бренду Vilhelm Parfumerie починається з амбіційної ідеї Яна Вільгельма Альгрена створити «бренд, якого ще не було». Дизайнер інтер’єрів і сумок, успішна модель, випускник шведської школи мистецтв – він вирішив створити мультисенсорну концепцію, аби пов’язати аромати з музикою і кольором, спогадами та емоціями, передати характер культових особистостей і життєвих ситуацій.

Vilhelm Parfumerie Morning Chess

Світанок шведської глибинки у дідусевому котеджі. Хлопець щойно повернувся з першої вечірки, а сонячні промені м’яким світлом заливають все навколо, не дають заснути. Ольфакторна гра розумів і поколінь у шахи на внутрішньому подвір’ї. Morning Chess – пишність літа, аромат дерев’яної дошки і попільнички з вологим тютюном, що додає напруги. Маскулінність: одна вже обтяжена досвідом, віком і логікою (димна шкіра), інша – трохи наївна, ще дитяча, проте з проростаючим чоловічим ентузіазмом (дзвінка прохолода бергамоту). Шах і мат.

Vilhelm Parfumerie Morning Chess

Vilhelm Parfumerie Mango Skin

Всього один укус і ти відчуєш танго в своїх венах. Дикі кольори, нескінченне нічне небо і безмежне щастя: захоплюючий дух Південної Африки стає фоном для сплеску чорної смородини, манго і чорного перцю. Незнайомець дарує букет з фіалок і жасмину, пригощає келихом червоного вина. Довіримося класику Уайльду: «Єдиний спосіб позбутися спокуси – піддатися їй».

Vilhelm Parfumerie Mango Skin

Vilhelm Parfumerie Basilico & Fellini

Бонвіан і гедоніст, Федеріко Фелліні завжди наголошував: «Хочеш втілити справжнє життя на екрані? Покажи, як люди їдять, сплять і займаються коханням». Vilhelm Parfumerie Basilico & Fellini – ольфакторний портрет генія у його прославленні простих речей, еклектика богемності, високого мистецтва й простих радощів буття. Є легенда, що улюбленою стравою режисера було різотто б’янко, завжди прикрашене свіжим листям базиліку й прохолодною зеленню. Додайте до цього стиглий інжир – воістину «Солодке життя», чи не так?

Vilhelm Parfumerie Basilico & Fellini

Vilhelm Parfumerie Dear Polly

Любовне послання від парфумера бренду Жерома Епінетта своїй дружині. Можна будь з ким пропустити по келиху вина, проте кружку чаю ми можемо пити лише з близькими. Інтимний, делікатний, ніби поцілунок коханої Поллі, Ерл грей – бадьорить і допомагає прокидатися щоранку. Додайте стиглих яблук для сніданку. Витончений, наче жінки у романах Джей Остін і водночас звабливий, завдяки чуттєвому мускусу.

Vilhelm Parfumerie Dear Polly

Vilhelm Parfumerie Room Service

Після 19 років блискучої кінокар’єри Грета Гарбо раптово заявила, що більше ніколи не буде зніматися в кіно й спілкуватися з пресою. Vilhelm Parfumerie Room Service – аромат добровільного ескапізму у власних апартаментах: все ще прекрасна, одягнена в шовк і коштовності, але нескінченно самотня, Грета стала втіленням пронизливої і дещо гіркої чарівності, яку так і не змогли зрозуміти оточуючі. Ожина й мандарини в обіймах мускуса, фіалки й орхідеї на підвіконні: «Я ніколи не говорила, що хочу бути одна. Лише хочу, щоб мене залишили в спокої».

Vilhelm Parfumerie Room Service